Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
15/2/2022
Ανεμοθραύστες: συχνές ερωτήσεις

1 – Πως τοποθετούνται οι ανεμοθραύστες CLIMAIR?

Οι ανεμοθραύστες CLIMAIR δεν επικολλούνται εξωτερικά, όπως πολλές οικονομικότερες μάρκες. Κάθε ανεμοθραύστης είναι με ακρίβεια κατασκευασμένος έτσι ώστε να εφαρμόζει τέλεια σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα εσωτερικά στο τελάρο του παραθύρου.

2 – Η βάση του ανεμοθραύστη στηρίζεται πάνω στη λαστιχένια σφραγίδα του παραθύρου (τσιμούχα) ή μπαίνει μέσα στο τελάρο του παραθύρου?

Η βάση κάθεται πάνω στην τσιμούχα, η οποία το εφαρμόζει στο παράθυρο μέσω πίεσης. Είναι σημαντικό να βασίζεται στην σκληρή πλευρά του λάστιχου κι όχι στην εσωτερική, μαλακή πλευρά.

3 - Πρέπει να λιπάνω τη λεπτή φρεζαρισμένη άκρη του ανεμοθραύστη προτού τον τοποθετήσω στο τελάρο του παραθύρου;

Ναι, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην τοποθέτηση. Δοκιμάστε ένα γυαλιστικό ή σπρέι σιλικόνης ή ακόμα και υγρό απορρυπαντικού. Μη χρησιμοποιείτε λάδι, γράσο ή σπρέι συντήρησης. Αυτά θα συγκρατούν μόνο σκόνη και βρωμιά.

4 – Πως βοηθούν οι ανεμοθραύστες?

Βοηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να αφήσετε το παράθυρο ανοιχτό ένα ή δύο εκατοστά όταν είναι σταθμευμένο έτσι ώστε να διατηρήσετε δροσερό το εσωτερικό χωρίς φόβο βροχής. Μπορείτε να έχετε καθαρό αέρα στο αυτοκίνητο συνέχεια, όχι κλιματιζόμενο. Εάν βρέχει, μπορείτε να έχετε το παράθυρο μερικώς ανοιχτό χωρίς να βραχείτε. Είναι ιδανικά αν καπνίζετε για να απαλλαγείτε από τον μπαγιάτικο αέρα, και ιδανικά εάν έχετε κατοικίδια έτσι ώστε να αφήνετε επαρκή αερισμό. Βοηθούν επίσης στο να σταματήσει το θάμπωμα των παραθύρων όταν βρέχει και να μειώσει την ποσότητα της πλευρικής αντανάκλασης από τον ήλιο.

5 – Τι συμβαίνει άμα δε βρίσκω το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου στη λίστα σας

Έχουμε μια ολοκληρωμένη λίστα οχημάτων, αλλά περιστασιακά, ειδικά σε νεότερα μοντέλα, δεν θα εμφανίζεται κανένα διαθέσιμο προϊόν. Εάν συμβαίνει αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε. Προσθέτουμε συνεχώς νέα προϊόντα στον κατάλογό μας.

6 – Μπορούν οι ανεμοθραύστες CLIMAIR να δουλέψουν με ηλεκτρικά παράθυρα?

Ναι, οι ανεμοθραύστες CLIMAIR είναι κατασκευασμένοι να λειτουργούν με ηλεκτρικά παράθυρα.

7 – Γίνεται οι ανεμοθραύστες CLIMAIR να περάσουν από πλυντήριο αυτοκινήτων?

Ναι, αρκεί να τηρηθούν οι κανονικές προφυλάξεις, όπως εξάλλου για κάθε αξεσουάρ.

8 – Για την τοποθέτηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κλιπ, βίδες ή κολλητική ταινία?

Οι ανεμοθραύστες CLIMAIR εγκαθίστανται γρήγορα στο τελάρο του παραθύρου. Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός ανεμοθραυστών απαιτούν κλιπ. Οι πίσω ανεμοθραύστες εφαρμόζουν με τον ίδιο τρόπο και μερικοί έχουν μια λεπτή αυτοκόλλητη λωρίδα για να βοηθήσουν στην τοποθέτηση. Αυτή η λωρίδα δεν είναι ορατή μετά την τοποθέτηση.

9 – Έχουν εγγύηση οι ανεμοθραύστες CLIMAIR?

Ναι, όλοι οι ανεμοθραύστες CLIMAIR έχουν 1 χρόνo εγγύηση.

10 – Έχουν οι ανεμοθραύστες CLIMAIR έγκριση T.U.V*?

Ναι

11 – Γίνεται οι ανεμοθραύστες CLIMAIR να μειώσουν την πλευρική αντηλιά?

Ναι, όλοι οι ανεμοθραύστες Climair είναι χρωματισμένοι, έτσι ώστε όχι μόνο μειώνουν τον άνεμο και τη βροχή αλλά και την πλευρική αντηλιά.

12 - Πρέπει να καθαρίσω την επάνω περιοχή του τζαμιού του παραθύρου πριν τοποθετήσω τον ανεμοθραύστη?

Ναι, καθώς και αυτό θα βοηθήσει στην τοποθέτηση.  ¨ένα συνηθισμένο καθαριστικό τζαμιών είναι αρκετό.

13 – Τι χρώμα είναι?

Σκούρο γκρι για να ταιριάζει με τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου σας, καθώς τα περισσότερα τζάμια αυτοκινήτων έχουν πλέον αντηλιακές μεμβράνες προστασίας.

14 – Σημαντικό!

Τα αξεσουάρ τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν την τοποθέτηση και συμμορφώνεστε πάντα με τις οδηγίες. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

*TUV: Ενώσεις Τεχνικής Επιθεώρησης που εργάζονται δια την επικύρωση ασφάλειας προϊόντων με στόχο την προστασία του καταναλωτή