Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
27/9/2023
Τι καλύμματα αυτοκινήτου να πάρω;

Τι καλύμματα αυτοκινήτου να πάρω;

 

Όσο και αν προσέχεις το αυτοκίνητό σου, ένα είναι σίγουρο. Η συνεχής χρήση θα οδηγήσει δυστυχώς σε φθορά του εσωτερικού που απαρτίζεται από σημεία που χαλάνε εύκολα, όπως τα καθίσματα, το τιμόνι και το ταμπλό. Επιπλέον, η ηλιακή ακτινοβολία και οι έντονες ζέστες αφήνουν το αποτύπωμά τους, χαλώντας τα πλαστικά και τα υφάσματα.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τα καλύμματα αυτοκινήτου, τα οποία προστατεύουν τις επιφάνειες, αλλά και προσφέρουν εργονομία, ασφάλεια και καλύτερη εμπειρία οδήγησης. Αν αναρωτιέσαι τι καλύμματα αυτοκινήτου να πάρεις, τότε διάβασε παρακάτω τον πλήρη οδηγό μας με συμβουλές για τη μέγιστη ασφάλεια αλλά και αισθητική.

Καλύμματα καθισμάτων

Τα καλύμματα καθισμάτων είναι το βασικότερο αξεσουάρ του εσωτερικού του αυτοκινήτου, αφού ειδικά το κάθισμα του οδηγού φθείρεται μέσα σε λίγους μήνες. Με το κατάλληλο κάλυμμα, η οδήγηση γίνεται πιο άνετη και εργονομική. Επιπλέον, το κάλυμμα μπορεί να βγει πολύ εύκολα και να πλυθεί.

Πώς θα αγοράσεις το κατάλληλο κάλυμμα καθίσματος για το αυτοκίνητό σου; Θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Εφαρμογή: Η σωστή εφαρμογή είναι το παν για την ασφάλεια και την εργονομία του καθίσματος, οπότε έλεγξε ότι το κάλυμμα διαθέτει επαρκή φερμουάρ και σημεία επαφής με το κάθισμα, ώστε να είναι σταθερό.
  • Υλικό: Τα δύο κυριότερα υλικά καλυμμάτων είναι ο πολυεστέρας και η δερματίνη. Τα δερμάτινα καθίσματα διακρίνονται για την αισθητική τους, αλλά και την αντοχή τους, όμως χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση. Από την άλλη, τα πολυεστερικά καλύμματα είναι φθηνά, πλένονται εύκολα και δεν ανεβάζουν θερμοκρασία το καλοκαίρι, όμως απαιτούν συχνότερη αλλαγή.
  • Χρώμα: Τα καλύμματα καθισμάτων βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως μαύρο, λευκό, γκρι, μπλε, μπεζ και κόκκινο. Το ποιο χρώμα θα επιλέξεις εξαρτάται από τα γούστα σου, αλλά και το εσωτερικό και εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου.

 

Δείτε όλα τα καλύμματα καθισμάτων εδώ

 

Καλύμματα τιμονιού

Όπως τα καλύμματα καθισμάτων, έτσι και τα καλύμματα τιμονιού έχουν ως κύρια λειτουργία να προστατεύουν το υλικό κατασκευής τους από τον ήλιο και τη φθορά λόγω τριβής. Παράλληλα, τα καλύμματα τιμονιού σταθεροποιούν πολύ καλύτερα τα χέρια πάνω στην επιφάνεια χάρη στην ειδική αντιολισθητική επίστρωσή τους.

Για την επιλογή του κατάλληλου καλύμματος τιμονιού, θα πρέπει να προσέξεις:

  • Τη διάμετρο του τιμονιού: Αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης, ώστε να διαλέξεις το κάλυμμα με την καλύτερη εφαρμογή.
  • Την εφαρμογή του καλύμματος: Γίνεται με φερμουάρ ή δέσιμο; Βγαίνει εύκολα από τον χρήστη ή μπαίνει μία φορά και δεν μπορεί να αφαιρεθεί;
  • Το υλικό: Τα δύο κυριότερα υλικά είναι η σιλικόνη και η δερματίνη. Και τα δύο διακρίνονται για την υψηλή ασφάλεια και αντιολισθητική λειτουργία, οπότε είναι κυρίως θέμα γούστου τι θα επιλέξεις.
  • Το χρώμα: Τα περισσότερα καλύμματα τιμονιού διατίθενται σε μαύρο, μπλε, γκρι, κόκκινο και μπεζ χρώμα. Η επιλογή του χρώματος έχει να κάνει με τα υπόλοιπα χρώματα του αυτοκινήτου, αλλά και με το χρώμα των καλυμμάτων καθισμάτων. Και φυσικά, αν χρησιμοποιείς συνεχώς το αυτοκίνητο, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ ανοιχτά χρώματα, καθώς λερώνονται εύκολα.

 

Δείτε όλα τα καλύμματα τιμονιού εδώ

 

Καλύμματα ταμπλό

Τα καλύμματα για το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι απαραίτητα, αν το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι από δέρμα, αλλά και γενικά αν αφήνεις το αυτοκίνητο για ώρες κάτω από τον ήλιο. Εφαρμόζουν απόλυτα στο ταμπλό, χωρίς να εξέχουν, ενώ μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του. Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος του καλύμματος, καθώς βγαίνουν σε δύο μεγέθη.

 

Δείτε όλα τα καλύμματα ταμπλό εδώ

 

Δες τη μεγάλη μας ποικιλία σε καλύμματα αυτοκινήτου για όλα τα μοντέλα από τις κορυφαίες διεθνείς μάρκες σε πολύ προσιτές τιμές!