Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
26/1/2024
Ποια είναι η καλύτερη ηλιοπροστασία αυτοκινήτου για το 2024

Ποια είναι η καλύτερη ηλιοπροστασία αυτοκινήτου για το 2024

 

Η ηλιοπροστασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ εσωτερικού του αυτοκινήτου, ειδικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αν δεν θέλετε να προκληθούν σοβαρές φθορές στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, τότε είναι απαραίτητο να έχετε ηλιοπροστασία υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Όμως, ποια είναι η καλύτερη ηλιοπροστασία αυτοκινήτου και γιατί είναι απαραίτητη; Ας δούμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά και τη χρήση της.

 

Γιατί χρειαζόμαστε την ηλιοπροστασία;

Η ηλιοπροστασία είναι φτιαγμένη από ειδικά υλικά, τα οποία αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και δεν της επιτρέπουν να εισέλθει στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για δύο λόγους.

Πρώτον, οι ακτίνες του ηλίου είναι υπεύθυνες για τη φθορά του εσωτερικού του αυτοκινήτου, προκαλώντας του φθορά. Η παρατεταμένη έκθεσή του στον ήλιο καταστρέφει τα πλαστικά και τα δερμάτινα μέρη, τα οποία ξεθωριάζουν, χάνουν την ελαστικότητά τους και ανοίγουν σιγά σιγά με τον καιρό.

Δεύτερον, η παραμονή του αυτοκινήτου στον ήλιο το καλοκαίρι έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του, η οποία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 70 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για όλα τα μέρη και τους μηχανισμούς του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, η παραμονή τους ακόμα και για λίγα λεπτά σε τόση ζέστη μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Επομένως, θα πρέπει κάθε φορά που παρκάρετε το αυτοκίνητο, να τοποθετηθείτε την ηλιοπροστασία, ώστε το αμάξι να είναι προστατευμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι η καλύτερη ηλιοπροστασία για το αυτοκίνητό μου;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου ταιριάζει διαφορετική ηλιοπροστασία ανάλογα με τις προδιαγραφές του. Θα πρέπει, όμως, να έχετε υπόψη τα εξής, ώστε να αγοράσετε την καλύτερη ηλιοπροστασία για το δικό σας αυτοκίνητο:

●        Μέγεθος: Το κυριότερο κριτήριο για την αγορά ηλιοπροστασίας είναι το μέγεθός της. Δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο παρμπρίζ, οπότε θέλει προσοχή, ώστε να ταιριάζει ακριβώς. Με βάση τις διαστάσεις του παρμπρίζ θα πρέπει να τοποθετήσετε την ηλιοπροστασία που εφαρμόζει σωστά σε αυτό, δηλαδή ούτε θα περισσεύει και θα διπλώνει στις άκρες ούτε θα είναι μικρή, οπότε θα αφήνει ορισμένα σημεία ακάλυπτα.

●        Εσωτερική ή εξωτερική; Υπάρχουν ηλιοπροστασίες που τοποθετούνται από τη μέσα πλευρά του παρμπρίζ και άλλες που τοποθετούνται απέξω και στερεώνονται με τις πόρτες. Οι δεύτερες έχουν το καλό ότι απωθούν την ακτινοβολία πριν καν εισέλθει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όμως, χρειάζονται προσοχή στα αυτοκίνητα που δεν έχουν πλαίσιο στα τζάμια των μπροστινών πορτών, γιατί μπορεί αυτά να στραβώσουν και να προκαλέσουν ζημιά ακόμα και στον μηχανισμό των παραθύρων.

●        Μπροστινή ή πλαϊνές; Οι ηλιοπροστασίες που τοποθετούνται στα πίσω παράθυρα τοποθετούνται μόνιμα και στερεώνονται με βεντούζα. Έτσι, προστατεύουν τα παιδιά από την ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Καλό είναι να έχετε και μπροστινή και πλαϊνή ηλιοπροστασία, ώστε να προστατεύεται επαρκώς η καμπίνα του αυτοκινήτου.

●        Ενισχυμένα υλικά: Η ενισχυμένη ηλιοπροστασία έχει αυξημένο πάχος λόγω των επιπλέον στρώσεων υλικών που διαθέτει. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι απωθεί πιο αποτελεσματικά την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και ότι είναι πιο ανθεκτική και άρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ηλιοπροστασίες σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μοτίβων και μεγεθών, για να βρείτε την καλύτερη για το δικό σας αυτοκίνητο.