Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
1/5/2024
Ραφτό Κάλυμμα Τιμονιού: Πως γίνεται η σωστή τοποθέτηση

Ραφτό Κάλυμμα Τιμονιού: Πως γίνεται η σωστή τοποθέτηση

Η τοποθέτηση του ραφτού καλύμματος τιμονιού είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα ραφτό κάλυμμα τιμονιού και γιατί να το επιλέξετε. Στη συνέχεια θα σας δώσουμε λεπτομερείς και σαφείς λειτουργίες για το πως να τοποθετήσετε τα καλύμματα στο τιμόνι σας, είτε είναι με προραμμένα είτε χωρίς προραμμένα γαζιά.

Universal κάλυμμα τιμονιού

Το universal είναι το ραφτό κάλυμμα τιμονιού που εφαρμόζει σε διαφορετικά μοντέλα και σε διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων. Λέγονται universal καθώς εφαρμόζουν σχεδόν παντού. Είναι ένα φθηνό αξεσουάρ που δίνει μια άλλη αίσθηση όταν κρατάτε το τιμόνι. Μπορείτε να βρείτε καλύμματα τιμονιού σε πολλά διαφορετικά χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων για να ταιριάζει στο στυλ σας.

Πως τοποθετώ το κάλυμμα τιμονιού

Μέσα από 10 απλά βήματα θα σας δείξουμε πως γίνεται η σωστή τοποθέτηση του ραφτού καλύμματος τιμονιού. Η διαδικασία απαιτεί μόλις 15-20 λεπτά.

  1. Αρχικά, καθαρίζετε το τιμόνι σας. Βρέχετε ένα πανάκι και τρίβετε το τιμόνι μέχρι να αφαιρεθούν λεκέδες, σκόνη και άλλες ακαθαρσίες.
  2. Βάζετε μπροστά το αμάξι σας και στρίβετε το τιμόνι μέχρι να έρθει στην απόλυτα ίση θέση του. Μετά σβήνετε τη μηχανή ώστε να ακινητοποιηθεί σε αυτή τη θέση.
  3. Αν έχετε επιλέξει δερμάτινο κάλυμμα, καλό θα είναι να το βάλετε σε νερό για λίγα λεπτά για να είναι πιο εύκαμπτο. Το σκουπίζετε καλά και συνεχίζετε.
  4. Αφού έχει ακινητοποιηθεί το τιμόνι, ξεκινάτε την τοποθέτηση του καλύμματος από πάνω προς τα κάτω.
  5. Φροντίστε να το κεντράρετε γιατί αυτή θα είναι και η τελική θέση του καλύμματος. Μια συμβουλή για το σωστό κεντράρισμα είναι οι ραφές του καλύμματος να εφάπτονται στις ακτίνες του τιμονιού.
  6. Προσέξτε ώστε η ραφή του καλύμματος να καταλήξει στο κάτω μέρος του τιμονιού για να μην σας ενοχλεί όταν οδηγείτε.
  7. Στη συσκευασία του καλύμματος θα βρείτε ένα νήμα και μία βελόνα. Περνάτε το νήμα από το κεφάλι της βελόνας και το στερεώνετε με έναν κόμπο.
  8. α) Αν το κάλυμμά σας έχει προραμμένα γαζιά, περνάτε τη βελόνα από την τρύπα του υφάσματος και τη στερεώνετε με ένα κόμπο. Στη συνέχεια περνάτε χιαστί τη βελόνα από τα προραμμένα γαζιά.

β) Αν δεν έχει προραμμένα γαζιά, υπάρχει μία τρύπα. Περνάτε τη βελόνα από κει και αφήνετε ένα περιθώριο νήματος 10 εκατοστών. Στη συνέχεια ράβετε από τη μία τρύπα στην αμέσως επόμενη χιαστί.

  1. Μπορείτε να ράψετε το κάλυμμα μονοκόματα ακολουθόντας όλες τις τρύπες ή τα γαζιά χιαστί. Αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, τότε μπορείτε αφού ράψετε ορισμένες τρύπες να δέσετε κόμπο το νήμα σας, και να συνεχίσετε τη διαδικασία με τις επόμενες.
  2. Αφού έχετε ράψει όλο το ύφασμα, δένετε το τέλος του νήματος ένα κόμπο, όπως κι όταν ξεκινήσατε, και κόβετε ή καίτε το νήμα που περισσεύει, ώστε η κλωστή να μην κρέμεται.

 

Πλέον το κάλυμμα έχει τοποθετηθεί στο τιμόνι σας.

Επομένως η τοποθέτηση ραφτού καλύμματος τιμονιού είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο γκαραζ σας. Προμηθευτείτε το κάλυμμαl που σας ταιριάζει και μέσα από αυτά τα απλά 10 βήματα τοποθετήστε το στο τιμόνι του οχήματός σας. Καθαρίστε το τιμόνι, εφαρμόστε σωστά το κάλυμμα και ράψτε το πάνω του. Πλέον το τιμόνι σας έχει διαφορετική υφή και στυλ.