Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
3/8/2023
Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί είναι χρήσιμοι

Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί είναι χρήσιμοι


Τα ανοιχτά παράθυρα στο αυτοκίνητο είναι μεγάλο πρόβλημα χειμώνα καλοκαίρι. Όταν βρέχει, μπαίνει η βροχή μέσα. Όταν δεν βρέχει, αρκεί μόνο να τρέχεις λίγο παραπάνω και ο αέρας δημιουργεί ανυπόφορο θόρυβο.


Το χειμώνα το πρόβλημα αυτό μπορεί -εν μέρει- να λυθεί κλείνοντας απλά τα παράθυρα. Βέβαια, αυτό δεν λύνει το πώς θα παίρνεις αέρα και θα ανανεώνεται το οξυγόνο. Όταν, όμως, δεν κάνει κρύο, τι γίνεται; Πρέπει να βάλεις κλιματισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση καυσίμου αλλά και την ποιότητα του αέρα μέσα στην καμπίνα.Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχονται να λύσουν οι ανεμοθραύστες.

Τι κάνουν οι ανεμοθραύστες;

Οι ανεμοθραύστες είναι μακρόστενα πλαστικά περιβλήματα, τα οποία εφαρμόζουν στα παράθυρα του αυτοκινήτου, εκεί ακριβώς που κλείνει το τζάμι. Μάλιστα, έχουν κυρτή κλίση, έτσι ώστε να διώχνουν το νερό της βροχής και να απωθούν τον αέρα.
Με λίγα λόγια, αυτό που κάνουν οι ανεμοθραύστες είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις ανοιχτό το τζάμι του αυτοκινήτου, αλλά να μην μπαίνουν μέσα οι σταγόνες της βροχής ούτε και ο αέρας. Έτσι, υπό σχεδόν όλες τις συνθήκες μπορείς να έχεις ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου χωρίς προβλήματα.

Γιατί χρειάζονται οι ανεμοθραύστες;


Οι ανεμοθραύστες έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:
● Απωθούν το νερό της βροχής, οπότε μπορείς να έχεις ανοιχτό το παράθυρο χωρίς να βρέχεσαι.


● Χάρη στην ειδική εφαρμογή τους μπορείς να έχεις ανοιχτό όλο το τζάμι του αυτοκινήτου (και όχι μόνο στα 5-10 εκατοστά που είναι το πλάτος του ανεμοθραύστη), αφού το νερό και ο αέρας απωθούνται.


● Μπορείς να οδηγήσεις σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με ανοιχτά παράθυρα, χωρίς να σε ενοχλεί ο θόρυβος από τον αέρα.


● Σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, αφού η τιμή για να τους αγοράσεις μία φορά είναι πολύ χαμηλότερη από το καύσιμο που θα εξοικονομείς συνεχώς, αφού δεν θα ανάβεις το air condition με κλειστά παράθυρα.


● Δεν θολώνουν τα τζάμια, αφού μπορείς να έχεις ανοιχτό το παράθυρο και να ανανεώνεται ο αέρας.


● Η ανανέωση του αέρα είναι πολύ σημαντική αν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο πολλά άτομα, ειδικά μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.
● Παρέχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό στο αυτοκίνητο.

Τι ανεμοθραύστες να επιλέξω;

Στο angelidis.gr θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ανεμοθραύστες αυτοκινήτου που θα σε βοηθήσουν δραστικά στο πρόβλημα του θορύβου και της βροχής με ανοιχτά παράθυρα.


Ανάλογα με το μοντέλο και τη χρονολογία του αυτοκινήτου σου θα πρέπει να επιλέξεις τους ανεμοθραύστες που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για αυτό. Έτσι, θα ταιριάξουν άψογα στο πλαίσιο του παραθύρου και θα απολαύσεις μια άνετη εμπειρία οδήγησης όλο το χρόνο.


Έχεις και άλλες απορίες για τους ανεμοθραύστες; Βρες εδώ συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις, που θα σε βοηθήσουν.