Ανεμοθραύστες - Μπάρες Οροφής - Μπαγκαζιέρες
25/8/2023
Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων: Πόσο κοστίζει και τι να προσέξεις

 

Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων: Πόσο κοστίζει και τι να προσέξεις;

Οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούν ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου που συνήθως δεν του δίνουμε πολλή σημασία, ειδικά το καλοκαίρι που δεν βρέχει. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουμε στις πιο ακατάλληλες στιγμές με χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες, δηλαδή πολύ απλά με βρόμικο παρμπρίζ. Κάτι που μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο, αν οδηγούμε στη βροχή ή πρέπει να καθαρίσουμε επιτακτικά το τζάμι, επειδή έχει λερωθεί από σκόνη ή βρομιά.

Επειδή, λοιπόν, η σωστή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι ζωτικής σημασίας για ασφαλή οδήγηση, είναι βασικό να γνωρίζουμε πότε αλλά και πώς να αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε.

Πώς θα καταλάβω ότι οι υαλοκαθαριστήρες θέλουν αλλαγή;

Γενικά, καλό είναι να αλλάζετε τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες, πριν εμφανίσουν έντονα σημάδια φθοράς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φθινόπωρο, μετά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι υαλοκαθαριστήρες λόγω του καλοκαιριού, καλό είναι να τοποθετείτε καινούριους. Έτσι, δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεμείνετε με χαλασμένο υαλοκαθαριστήρα ή να προκαλέσετε ζημιά στο παρμπρίζ.

Πάντως, μπορείτε να καταλάβετε ότι οι υαλοκαθαριστήρες χρειάζονται αλλαγή, όταν:

  • Κάνουν το χαρακτηριστικό γρατζούνισμα πάνω στο τζάμι λόγω φθοράς του ελαστικού τους.
  • Αφήνουν γραμμές νερού ή βρομιάς στο παρμπρίζ.
  • Φεύγουν κομματάκια λάστιχου σε κάθε κίνηση.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι οι υαλοκαθαρίστηρες έχουν φθαρεί πολύ και η αλλαγή τους πρέπει να γίνει άμεσα.

Δείτε επίσης: Πώς λειτουργούν και πώς αλλάζουν οι υαλοκαθαριστήρες;

Πόσο κοστίζουν οι υαλοκαθαριστήρες;

Οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχουν μεγάλο κόστος, οπότε είναι πολύ εύκολο να τους αλλάζετε κάθε χρόνο. Το κόστος τους είναι περίπου 5-25€ για τον κατάλληλο, ποιοτικό υαλοκαθαριστήρα ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Φυσικά, στην αγορά κυκλοφορούν και ακόμα πιο φθηνοί υαλοκαθαριστήρες, ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτούς. Οι κακής ποιότητας υαλοκαθαριστήρες που δεν ταιριάζουν ακριβώς στο αυτοκίνητό σας όχι μόνο δεν θα κρατήσουν καθόλου, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και σοβαρή ζημιά στον μηχανισμό του υαλοκαθαριστήρα, κάτι που μελλοντικά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

Πώς αλλάζω υαλοκαθαριστήρες;

Το κυριότερο είναι να βρείτε τους υαλοκαθαριστήρες που είναι κατασκευασμένοι για τη μάρκα, το μοντέλο και τη χρονολογία του αυτοκινήτου σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι ταιριάζουν σωστά σε αυτό. Έτσι, σας προτείνουμε να αγοράσετε υαλοκαθαριστήρες είτε από εξουσιοδοτημένο συνεργείο είτε από κατάστημα με είδη, ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου, όπως το Pole Position Angelidis.

Εφόσον επιλέξετε το σωστό μοντέλο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε τους μοχλούς των υαλοκαθαριστήρων, να ξεκουμπώσετε τους παλιούς και να κουμπώσετε πάνω τους καινούριους.

 

Στο Pole Position Angelidis θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε υαλοκαθαριστήρες άριστης ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές, για να επιλέξετε τους σωστούς για το αυτοκίνητό σας και να απολαμβάνετε ασφαλή οδήγηση όλο το χρόνο!